Читај ми!

СПЦ објавила "сумњиву" фотографију из музеја Николе Тесле

СПЦ је објавила фотографију из Музеја Николе Тесле за коју тврди да најбоље сведочи о разлозима за премештање урне са остацима чувеног научника, јавила је агенција Бета.

"О тачности речи и потпуној умешности предлога Његове Светости Патријарха и многобројних угледних личности најбоље сведочи слика у прилогу. Коментар није потребан", наводи се у саопштењу које је потписао митрополит загребачко-љубљански Порфирије.

На фотографији се виде четири младе особе које седе у "турском седу" на простирци на поду близу урне.

Како се наводи у саопштењу, вест да је председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић изјавио да је пресељење урне Николе Тесле тражила СПЦ и да је у питању иницијатива патријарха Иринеја због сатанистичких обреда у музеју, "код многих је изазвала неверицу, а код неких и подсмех".

Митрополит Порфирије изразио је уверење да би се већина људи сложила да посмртни остаци не треба да буду похрањени у музеју.

"Поготово ако се ради о Николи Тесли, крштеној души, сину православног свештеника, сестрићу православног митрополита, сахрањеног после православног опела које су служили православни свештеници протојереј Душан Шукулетовић и протојереј Милан Мрвицин", наводи се у саопштењу.

Осим тога, митрополит Порфирије тврди да је тело Николе Тесле кремирано по жељи његовог сестрића Саве Косановића и да у научниковој заоставштини "никада није пронађено ништа што би могло да упути да је кремација била његова жеља".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво