Вербић: Нису најбоље школе оне које су најпопуларније

Нису најпопуларније школе оне које су најбоље, и деца сама сносе одговорност за избор, поручује министар просвете Срђан Вербић.

Министар просвете Срђан Вербић изјавио је вечерас у Врњачкој Бањи, поводом месеца математике, да је битно да матуранти што боље ураде завршни испит и да мудро изаберу школу коју ће уписати.

"Из школе је битно да понесу знање, а не само да је заврше. Нико не зна шта ће им све требати од знања. Нису најпопуларније школе оне које су најбоље, и деца сама сносе одговорност за избор. Јер, једног дана ће се питати зашто су баш у ту школу ишли", рекао је Вербић.

Поводом месеца математике, Удружење "Млади математичар" и Општина Врњачка Бања, од 14. до 17. маја, организују манифестацију "Мост математике 2015".

"Ментална аритметика као подршка развоју математичко-логичке интелигенције", "Математика и музика", "Како да вам дете буде успешан ђак", "Квиз знања", само су неке од активности које ће бити реализоване у оквиру те манифестације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво