Читај ми!

Бела Црква, сеоска стража чува стоку

Већ пет до шест година догађају се крађе стоке у општини Бела Црква. Крађе су у последњих неколико месеци узеле маха. Мештани тврде да од полиције немају подршку и да им преостаје да сами узму мотке у руке и оду у стражу.

Средоје Чиклован из Кајтасова од стада оваца издржава целу породицу – болесну жену, троје деце и петнаесторо унучади. Једва је сакупио новац да оформи стадо, а онда га је једно јутро сачекао празан обор.

"Сакупио сам пара за стадо, да имам, да повећам број, и имао сам 40 јагањаца и за једну ноћ покрали ми свих 40", прича Средоје.

Највећу штету до сада претрпели су сточари из села Врачев Гај, из чијих обора је од септембра 2013. украдено више од 100 јагањаца.

"Пре једно четири-пет месеци шести пут како су ми покрали јагњад, укупно 63, што шиљежади, што младих јагањаца. Све су ми украли, сад немам од чега да живим", жали се Радован Божин.

За све ове крађе – до сада нико није одговарао.

"Били смо у полицији, пријавили смо. Кажу: видећемо, наћи ћемо, на трагу смо, на путу смо. Међутим, нема од тога ништа. После сам поново ишао, каже да немају ни ауто, ни горива да јуре то, кажу: не можемо ми ту ништа", прича Славиша Антонијев.

Када смо од портпарола Полицијске управе у Панчеву тражили да нам каже докле се стигло у истрази, упутили су нас на Основно тужилаштво у Вршцу. Тамо су могли да нам кажу само да кривична пријава против непознатог починиоца постоји и да је наложено полицији у Белој Цркви да предузме све потребне мере ради проналажења починилаца.

Иако се крађе стоке у селима Врачев Гај и Кајтасово догађају у континуитету у последњих пет-шест година, за сада ниједан случај није решен.

Мештани кажу да им не преостаје ништа друго него сеоске страже и мотке у руке, како би им бар нешто стоке остало у оборима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво