Читај ми!

Нови јавни бележници положили заклетву

У Скупштини Србије 46 нових јавних бележника положило заклетву, а министар правде Никола Селаковић изјавио је том приликом да је до сада у Србији постављено укупно 137 јавних бележника.

Никола Селаковић је навео и да је још 118 кандидата који су положили испите остало неименовано, али да ће се потрудити да до тога дође у што разумнијем року, и додао да 14 подручја основних судова нема јавне бележнике, преноси Танјуг.

"Када ће се у потпуности комплетирати тако да свако подручје има свог бележника то не може нико да каже. Велики је број судова овим именовањем добило јавне бележнике и уверен сам да ће се оваквим добрим и преданим радом прогресивно попуњавати тај број", рекао је Селаковић.

Министар правде је прецизирао да ће данашњим именовањем бележнике добити и Зрењанин, Кикинда, Вршац, Врање, Лозница, Младеновац, Рума, Пожаревац, Смедерево, Сомбор, Шабац...

Напомиње да је до сада именовано 137 јавних бележника, што је близу 50 одсто од укупног броја.

"На професији извршитеља, ради се трећу годину и још увек немамо у потпуности успостављен систем, али њих има негде око 70 одсто именованих и то је систем који функционише на пристојан начин", рекао је министар правде.

Селаковић је новим јавним бележницима поручио да у обављању посла треба да буду самостални и независни, али и да се потпуни ефекат њиховог посла може постићи инсистирањем на професионалности и одговорности.

Одговарајући на питање новинара о усклађивању тарифа, министар је подвукао да су оне у доброј мери усклађене и знатно смањене, а као пример навео случај некретнина у вредности од 200.000 евра, за које је раније тарифа износила 39.000 динара, а сада је око 34.000 динара.

Председник Јавно бележничке коморе Миодраг Ђукановић пожелео је новоименованим јавним бележницима успех у раду, наводећи да им почетак неће бити лак, али да ће имати подршку Коморе и свих јавних бележника.

"Као професија прошли смо тај први, тежи део пута", рекао је Ђукановић и додао да ће Јавно бележничка комора бити ту за све јавне бележнике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво