Стока на клик до купца

Да се онлајн не купују само техника, козметика или гардероба, показује специјализовани српски сајт који се бави озбиљним бизнисом - трговином домаћим животињама. Сајт нуди сточарима у Србији могућност да лакше и брже дођу до купаца у земљи и иностранству.

Крава, овца или свиња на клик до купаца. Сајт Фармиа нуди онлајн прасиће за све оне који не би на сточну пијацу.

"Региструјете се на наш сајт, направите профил ваше фарме, направите понуду која ће се овде наћи на нашој платформи. Купци ће аутоматско добити неку врсту обавештења да су се неке животиње које су специфичне њиховим потребама нашле на нашем сајту", каже Милош Милић из Фармиа.

За сада онлајн послују веће фарме и купци којима треба више од десетак грла стоке. У наредном преиоду, у фокусу ће бити сарадња са удружењима и задругама.

Као и за сваки производ, заинтересовани на интернету могу да пронађу детаљан опис онога што им треба. Сајт, међутим, није пуки оглашивач.

"Људи очекују да нађу број телефона купаца на нашем сајту. Међутим, то се неће десити, ми желимо да филтрирамо лоше купце и продавце", каже Милић.

У западним земљама, куповина животиња на интернету није новина. Већ годинама купци тако бирају и директно од произвођача наручују козу или зеца.

"Овде се ради о неколико врста уштеда. Прва уштеда је у времену, затим  уштеда у трошковима транспорта, уштеда у ризику довожења стоке на локалну пијацу па немогућност пласмана, а пре свега ради се о далеко бољем увиду у расположиву понуду и расположиве купце", каже Миладин Шеварлић, специјални саветник са агропривреду.

Купаца на интернету има и у Србији. Скоро две трећине интернет корисника информације о различитим услугама и роби тражило је путем рачунара. У урбаним насељима, готово 70 одсто људи има интернет прикључак, а у руралним срединама тек сваки други.

Драган Варагић, саветник за пословну примену интернета каже да у Србији постоји предрасуда да интеренет у суштини само користе образовани људи с једне стране.

"С друге стране да је интернет и даље у повоју иако је у суштини доживео своје пунолетство и да од интернета нема још пара све три су митови исто је та прича везана за пољопривреду. Пољопривреда је врло развијена на интеренету у Србији у последњих три године", каже Варагић.

А, да је потражња велика, показује и интересовање купаца из суседних земаља - они у Србији желе да купе и до 4.000 оваца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво