Читај ми!

Прекинут штрајк полиције

После десет дана, прекинут је штрајк полиције. Сутра наставак разговора о закључивању новог колективног уговора за припаднике МУП-а, договорено на састанку министра Небојше Стефановића са представницима Независног синдиката полиције.

Чланови пет полицијских синдиката, који су у поноћ прекинули штрајк, током јутра разговарали су с министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем.

Министар Стефановић рекао је да се нада да ће се проблеми у будућности решавати искључиво социјалним дијалогом, саопштио је МУП.

"Сутра ћемо наставити разговоре о закључењу новог колективног уговора за припаднике Министарства унутрашњих послова. Очекујем да до краја октобра завршимо разговоре и са представницима два репрезентативна синдиката потпишемо колективни уговор" рекао је министар Стефановић након састанка.

Министар је истакао да проблеми очигледно постоје, било да је реч о исплати заосталих трошкова или униформама које годинама нису куповане.

"Покушаћемо да један део проблема решимо до краја године. Део униформи биће подељен по плану који је договорен, а разговараћемо и о исплати заосталих трошкова. Верујем да ће полицајци схватити у каквом је стању држава и зашто није могуће нешто урадити у пуном обиму, иако бих то волео. Финансијска ситуација није таква због ове Владе, али трудићемо се да покажемо припадницима полиције шта реално можемо да урадимо" поручио је министар.

Председник Независног синдиката полиције Велимир Лукић након састанка изразио је задовољство у име свих полицијских службеника што је настављен социјални дијалог.

"Договорили смо реализацију наших захтева и мислим да ће сви после штрајка и наставка дијалога бити веома задовољни" закључио је Лукић.

Пет полицијских синдиката прекинуло је у поноћ штрајк, који је био започет, уз поштовање минимума процеса рада, 26. септембра.

Уз очување садашњег нивоа плате која је смањена пре два месеца за 4.000 динара захтеви штрајкача су и продужење Посебног колективног уговора до потписивања новог, као и исплата заосталих накнада за долазак и одлазак са рада.

Штрајку су се осим чланова Независног синдиката полиције били прикључили и чланови Синдиката српске полиције, Независног полицијског синдиката Србије, Синдиката ватрогасаца, као и Синдиката уједињене полиције.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво