Хелоу НАСА, Ниш колинг

У нишкој основној школи "Чегар", ученици који похађају наставу енглеског језика "скајповали" су са представницима НАСЕ, али и члановима подводне експедиције и посетили парк Јелоустон.

За школу "Чегар" и град Ниш чуло се у НАСИ када су основци из те школе директно запосленима у НАСИ постављали питања о летовима у космос и ракетама, на несвакидашњем часу енглеског језика, на коме је, путем скајпа, учествовала и једна америчка школа.

"Занимало ме је какав је осећај у ракети", рекла је Милица Новаковић.

Страхиња Ранђеловић каже да је занимљиво јер "скајпују" и са другим земљама, са вршњацима из других земаља.

Ученици ове школе виртуелно су посетили и парк Јелоустоун и Музеј Другог светског рата у Њу Орлеансу, а једини у Србији били су у прилици да, опет путем скајпа, разговарају са члановима подводне експедиције Мисија 31, коју предводи унук истраживача Жака Кустоа, Фабијан Кусто.

"Питали смо како живе тамо, шта једу, како преживљавају, како тамо имају интернет", каже Јована Живадиновић.

Примену скајпа на часовима пре скоро две године увела је наставница енглеског језика Ана Живковић, која, и поред тога што школа није најсавременије опремљена, сматра да наставник 21. века мора да прати савремене трендове.

Наставница Ана Живковић каже да воли све што је иновативно, па сама истражује и пријављује се где год нађе нешто занимљиво да би обогатила часове, а онда су се, како кaже, прилике саме низале.

Једна од тих прилика указала се када се јавила и сама компанија "Скајп", чија је екипа дошла у ову школу и, уз школе из Енглеске и Америке, уврстила је у промотивни спот, који треба да инспирише професоре да користе тај програм у настави.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво