Читај ми!

"О извештају МУП-а и у Влади и у СНС-у"

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић очекује да извештај МУП-а о инциденту у којем су учествовали припадници Жандармерије током Прајда буде што пре готов и осуђује прекомерну употребу силе без обзира на то о коме је реч.

Реагујући на инцидент у којем је претучен брат премијера Андреј Вучић, Зорана Михајловић је рекла да би о томе требало разговарати на седници владе и у Српској напредној странци.

"Очекујемо да добијемо врло брзо извештај МУП-а и надлежених органа, а свака врста прекомерне употребе силе, што снимци показују да је било, је заиста недопустива", рекла је Михајловићева у изјави за Танјуг.

Према њеним речима, уопште није битно ко се како зове и над ким се то десило - да ли је, како је рекла, то био брат премијера или је то "мој или ваш брат, али свака употреба силе такве врсте је заиста недопустива".

"На седници владе треба да разговарамо када тај извештај буде готов и да видимо шта се то дешава јер није ово први пример. У претходном периоду често смо имали на насловним странама новина ситуације да одређени припадници Жандрамери употребљавају прекомерну силу, а оно што смо до сада могли да видими на снимку делује врло озбиљно", казала је Михајловићева.

Михајловићева, која је и потпредседница СНС-а, сматра да и странка треба да реагује када буде објављен извештај МУП-а, али наглашава да то није само страначко већ питање свих грађана.

Михајловићева је нагласила да "прекомерна употребна силе није добра ни за кога , како год се неко звао и да то није питање Андреје Вучића нега за све нас".

Пет припадника Жандармерије, због пребијања брата Александра Вучића, суспендовано је, а истрага о том инциденту, која ће, како је најављено, бити завршена почетком наредне седмице, утврдиће све чињенице и мотиве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво