Читај ми!

Синдикат: Не оптуживати жандарме пре истраге

Полицијски синдикат Србије затражио је да се до краја обави истрага инцидента у ком су учествовали припадници Жандармерије и брат премијера Андреј Вучић, без прејудицирања одговорности. Међународни институт за безбедност затражио да се хитно спречи дивљање Жандармерије.

Не може се одмах кривица пребацивати на Жандармерију, а да истрага још није готова - саопштио је Полицијски синдикат Србије (ПСС) и истакао да су информације које се појављују у јавности делимичне и непотпуне.

"Уколико је било прекорачења овлашћења, то ће утврдити истрага и ту подржавамо намеру министра Небојше Стефановића, да се до краја открије истина", наводи се у саопштењу синдиката.

ПСС је апеловао да се сви у јавности уздрже од коментарисања случаја, како се не би утицало на будуће одлуке.

И Независни полицијски синдикат Србије у одвојеном саопштењу тражи да се утврде све околности које су довеле до тужног догађаја у којем су Андреј Вучић и његова пратња повређени, као и да се расветле све чињенице.

Наводи се и да су припадници Жандармерије из Ниша савесни припадници полиције који нису бежали од обавеза и задатака, те да је тако било и у случају Параде.

Истовремено, Међународни институт за безбедност осудио је претерану употребу силе припадника Жандармерије према брату премијера и његовом обезбеђењу - припадницима Војске Србије, преноси Танјуг.

До сада објављени искази учесника, сведока, као и видео снимак целог догађаја, недвосмислено указују на потребу веома темељне истраге, у којој не сме бити заштићених, наводи се у саопштењу тог института.

Додаје се да министар полиције мора одмах да суспендује до покретања кривичног поступка одговорне за овај инцидент, а њихове непосредне старешине да смени.

Свуда у свету би пребијање блиског рођака премијера од стране полиције имало прворазредни значај и када је реч о истрази и када је реч о заинтересованости јавности, оценио је Међународни институт за безбедност.

Премијеровог брата Андреја Вучића и двојицу пратилаца премијера претукли су у у недељу у центру Београда припадници нишког одреда Жандармерије.

Поједини медији објавили су да је до инцидента дошло када Вучић и обезбеђење нису желели да се легитимишу на позив полиције која је обезбеђивала град током Параде поноса.

Премијер Вучић је одбацио те наводе и казао да је његов брат показао личну карту полицајцима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво