Читај ми!

Промену власништва над Б92 одобрио РРА

Председник Управног одбора Б92 Веран Матић каже да је власничка структура у том предузећу 2010. године промењена уз сагласност Републичке радиодифузне агенције, која је надлежна.

Веран Матић наводи да оно што Комисија за заштиту конкуренције сада испитује јесте да ли је поред пријаве, коју је РРА одобрила, и акционар те телевизије компанија "Астонко", требало да додатно пријави концентрацију овој Комисији, навео је Матић у саопштењу за јавност, које преноси Танјуг.

Матић додаје да Б92, иакао није странка у том поступку, тумачи да по Закону о заштити конкуренције таква обавеза није постојала и очекује да ће и Комисија утврдити исто.

Председник Савета Регулаторног тела за електронске медије (раније РРА) Горан Караџић није желео да коментарише оцену из извештаја Комисије за заштиту конкуренције, јер је, како је рекао, поступак у току.

"Поступак је у току. Кад се заврши онда ће све бити јасније", рекао је Караџић у телефонској изјави агенцији Бета.

Комисија за заштиту конкуренције покренула је поступак испитивања промене власничке структуре Радиодифузног предузећа Б92 из 2010. године.

То предузеће је тада купила кипарска фирма "Астонко холдингс лимитед" преко свог истоименог предузећа у Београду.

У закључку о покретању поступка Комисија наводи да су се у периоду од 2006. до 2009. године докапитализације у Б92 спроводиле издавањем нових акција, а најзначајнија је спроведена октобра 2010, након које је, како се наводи, фирма "Астонко" стекла 85 одсто власништва у Б92.

Промена власничке структуре није пријављена Комисији за заштиту конкуренције, нити је испитана, што је законска обавеза, наводи се у закључку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво