Читај ми!

Расписивање избора за Савете 25. августа

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички расписаће изборе за националне савете националних мањина у понедељак, 25. августа, саопштено је из њеног кабинета.

Министарство је одложило привремено закључење Посебног бирачког списка (ПБС) до суботе, 23. августа у поноћ, како би се омогућило припадницима националних мањина да се упишу у што већем броју и тиме остваре право на директне изборе свог националног савета.

Та одлука донесена је након консултација министарке Удовички са локалним самоуправама које сакупљају захтеве за упис у ПБС, као и са представницима националних савета и невладиног сектора.

Првобитан термин за привремено затварање ПБС је био до 18. августа у поноћ.

Посебни бирачки спискови се привремено закључују како би се на основу броја уписаних донела одлука о начину избора националних савета директним путем или путем електорске скупштине.

Да би национална мањина остварила могућност за директне изборе, у ПБС мора да се упише 40 одсто од укупног броја грађана који су се изјаснили као припадници те мањине на попису становништва 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво