Читај ми!

Вучић: У Обреновцу 12 жртава

Само у Обреновцу је пронађено 12 беживотних тела од којих је једна особа преминула природном смрћу, каже Александар Вучић. Премијер страхује да би број жртава могао бити већи.

Премијер Вучић је објаснио да је намера власти била да јавност заштити од било каквог сензационализма, измишљотина и неистинитих прича.

"Ситуација је катастрофална, али има и неистинитих информација, као на пример да су срушени читави солитери. То није тачно и реч је о једној једноспратној кући", прецизирао је премијер.

Вучић каже да не зна тачан број, али да мисли да је више од 4.000 људи евакуисано, те да су 324 особе смештене у старачке домове и да су они снабдевени храном, лековима и водом.

Премијер је додао да се такве евакуације више не врше осим ако су у питању особе лошег здравственог стања.

Ипак, Вучић је рекао да га брине стање у којима се налазе једноспратне куће у Обреновцу.

Премијер је, ипак, указао да и ову катастрофу прате неке лепе приче као што је она о две девојчице које су пронашле свог оца. Нажалост, додао је, много је оних тужних и тешких.

Рекао је да му није јасно да река Сава свуда опада или стагнира, а да само у Обреновцу расте.

Одговарајући на питање новинара о раду ТЕНТ-а, премијер је рекао да електрана не сме да престане да ради и да би у том случају Србији било потребно стотину милиона евра да је поново покрене.

Након Обреновца, премијер Вучић је обишао део насипа на Сави код Шапца на најкритичнијем месту код силоса. Вучић је захвалио људима који су дизали насип у дужини од 25 километара.

"Очекујемо да ће максимум водостаја бити око 670 центиметара, а говори се да би насип могао да издржи и 685 центиметара. Тренутно се вода повлачи, али нас очекује још један талас када се вода у Жупањи врати у корито", рекао је Вучић браниоцима Саве и новинарима.

Премијер је данас, у пратњи министара одбране и унутрашњих послова Братислава Гашића и Небојше Стефановића, као и начелника генералштаба генерала Љубише Диковића обишао и припаднике Батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре" ангажоване на обезбеђењу насипа у Шапцу.

Министар Небојша Стефановић рекао је да се очекује да ће кртично бити до ноћас и да "треба издржати до поноћи".

"Из даљине се види да насип у Шапцу делује стабилно и да су људи уложили доста труда", рекао је Стефановић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво