Читај ми!

Поднете 83 пријаве против продаваца

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже за РТС да су данас поднете 83 пријаве против продаваца који су хтели да продају намирнице по знатно вишим ценама. На хитном састанку са мобилним оператерима договорено активирање броја 112 за све мреже, каже министар.

Расим Љајић је, гостујући у специјалној емисији РТС-а, рекао да се 55 одсто пријава односи на Град Београд и општине које нису захваћене поплавама, где су трговци повећавали цене флаширане воде, а било је и случајева повећања цена гумених чизама.

Љајић је додао да је тржишна инспекција затворила једну продавницу у општини недалеко од Београда. Најавио је и подношење кривичних пријава у случајевима када се ради о озбиљним злоупотребама.

Потпредседник Владе је подсетио да грађани пријаве могу поднети локалним кризним штабовима, као и локалним и регионалним тржишним инспекцијама, додавши да казне износе два милиона динара и забрана рада од шест месеци до две године.

Када је реч о телекомуникацијама, фиксној и мобилној телефонији, Љајић је навео да је обављен хитни састанак са мобилним оператерима који су били кооперативни, те је договорено активирање броја 112 који се може користи из било које мреже.

Говорећи о решавању кварова за 13 приоритетних базних станица где је било проблема са електричним напајањем, Љајић је рекао да су обезбеђени агрегати како би људи могли да користе мобилне телефоне.

Љајић каже да сада имају понуду за коришћење мобилних базних станица, али да ће видети у ком периоду то може да се уради.

Министар саветује грађанима, да уколико немају телефонску комуникацију, користе транзистор како би могли да прате ситуацију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво