Читај ми!

Аукција дресова, за Нађу сaкупљено 57.000 евра

Више од 57 хиљада евра сакупљено је на аукцији дресова у склопу хуманитарне акције за помоћ малој Нађи Новаковић.

Аукција дресова, са које је сав приход намењен фонду за помоћ деветогодишњој Нађи Новаковић којој је хитно потребно 300.000 евра за операцију коштане сржи у Немачкој, одржана је у Основној школи "Иво Андрић" на Канаревом брду у Београду.

На аукцији се нашло 130 аутентичних дресова, међу којима Немање Видића, Дијега Коште, Радамела Фалкаа, Драгана Стојковића, Златана Ибрахимовића, Дејвида Бекама, Предрага Стојаковића и бројних других познатих светских спортиста, преноси Танјуг.

Скупу су, између осталих, присуствовали и фудбалери "Партизана" и "Црвене звезде", Данко Лазовић, Нејц Печник, Никола Мијаиловић, Милош Нинковић, кошаркаш "Милвокија" Мирослав Радуљица, бивши кошаркаш "Партизана" Душан Кецман, као и председник Ватерполо клуба "Црвена звезда" Виктор Јеленић и директор Горан Милојевић.

Најзанимљиви тренутак на аукцији био је када су Лазовић и Мијаиловић лицитирали око дреса Милоша Нинковића који је купљен за 3.000 евра.

"Желимо да помогнемо људима којима је то јако потребно. Увек се одазивам оваквим позивима и то је оно што нас уједињује. Није ми стало до новца, аукција је организована да се прикупи што више средстава за лечење мале Нађе, а ја сам желео дрес Саше Илића. Дошли смо заједно фудбалери Црвене звезде и ја да помогнемо, и оваква борба је занимљива са вечитим ривалом", рекао Лазовић.

Иако због обавеза није могао да буде учесник манифестације, свој допринос дао је и кошаркаш Партизана Саша Павловић, који је послао потписан дрес којег је носио наступајући за "Бостон Селтиксе", а Душан Кецман је истакао да је аукција била "добра идеја да се помогне Нађи".

"Укупан брољ људи у сали говори колико је ово успешан догађај. Срећан сам што сам у ситуацији да помогнем, донео сам неколико дресова. Ту је мој дрес из Партизана, као и Ненада Крстића и Милоша Теодосића из репрезентације", рекао је Кецман.

Посетиоци су такође могли да купе, између осталих, дресове мадридског "Атлетика" у којима су играли Милинко Пантић и Звонимир Вукић, те Стојаковићев дрес из "Сакраменто Кингса" или дрес Дарка Ковачевића у којем је наступао на Светском првенству у Француској 1998. године као члан репрезентације Југославије.

Иницијатор хуманитарне акције Јован Симић рекао је да је са неколико другова намеравао да сакупи на аукцији 20 дресова.

"Драго ме што је тај број знатно премашен. Захваљујем свима на великом одзиву, Нађин живот је поента свега овога", казао је Симић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво