Тадић позвао јавне личности да дају крв

Председник Србије је уручио признања представницима општина које су мотивисале више од пет одсто свог становништва да дају крв и обећао да ће увек бити део тих акција.

Борис Тадић је позвао све јавне личности да учествују у акцијама које организује Црвени крст Србије. Тадић је сугерисао водећим људима те организације да покушају да организују акције давања крви читавих породица, оценивши да, ако се једна таква манифестација појединца претвори у породичну, онда то постаје традиција читавих породица.
Он је оценио да би се на тај начин добио нови квалитет, али и бољи резултат у акцијама добровољног давања крви и додао да анализе показују да је у општинама где је број давалаца крви прешао пет одсто, један од најбољих светских резултата.
"Са друге стране, видим да није добра регионална заступљеност давалаштва крви, што значи да када идемо према југу треба појачати те акције. Ако инвестирамо, треба да инвестирамо у људске вредности, начине понашања и опредељеност да учесвујемо у оваквим акцијама", рекао је Тадић.

Председник Србије је предложио руководиоциома Црвеног крста "да употребе и њега тако што ће заједно отићи на југ Србије и промовисати добровољно давање крви".
Тадић се захвалио свим општинама које су успеле да ову акцију подигну на светски и европски стандард и признања "Најхуманија средина" уручио представицима организација Црвеног крста београдских општина Савски венац и Стари град, затим општина Бачки Петровац, Нови Сад, Кањижа, Бачка Паланка и Бач.
Свечаности је присуствовао и министар здравља Томица Милосављевић .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво