Читај ми!

Аукција слика "За децу без бола"

Хуманитарна аукција уметничких слика "За децу без бола" синоћ одржана у галерији "Прогрес". Сва сакупљена средства одлазе удружењу "Дебра" које окупља породице чија су деца оболела од ретких болести.

У галерији "Прогрес" синоћ је организована хуманитарна аукција уметничких слика под називом "За децу без бола". Ова аукција посвећена је удружењу "ДЕБРА", које окупља породице чија су деца оболела од ретких болести.

У Србији живи око 100 особа рођених са Булозном епидермолизом - ретким наследним обољењем коже. Због нежне коже, оболеле од ове болести називају "Деца лептири".

"Ова аукција би требало да скрене пажњу јавности на оболеле од Булозне епидермолизе. То је тешка и опака болест и та деца немају ни здравствено осигурање", истиче организатор аукције Верица Добрић Станисављевић.

Удружење "ДЕБРА" основано је са циљем да породице оболелих размењују искуства.

Посебну помоћ удружење пружа при набавци санитетског материјала који је специфичан и веома скуп.

Велики проблем родитељима представља недовољан број лекара који се баве овим проблемима, напомиње председница удружења "ДЕБРА" Сандра Павловић.

Синоћну аукцију подржао је "Ротари клуб Београд - Врачар". Купци су уз уметничко дело добијали и захвалнице.

"Сва средства одлазе 'ДЕБРИ'. 40 сликара донирало је своје слике и ми им се од срца захваљујемо", поручује председница "Ротери клуба Београд Врачар" Лидија Бартуш Васиљевић.

"Сликари су се као и увек одазвали, донирали слике, дали по повољној цени. Ја сам задовољна, јер сам сакупила 120 дела", каже Верица Добрић Станисављевић.

Хуманитарна аукција "За децу без бола" одржаће се и вечерас у галерији "Прогрес".

Почетак је у 18 часова и 30 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво