Читај ми!

Ђаци сами снабдели библиотеку

Због малог фонда библиотеке ОШ "Доситеј Обрадовић" у селу Волујцу код Шапца, ученици сами решавају проблем кроз акцију "Поклони књигу, обогати библиотеку". Колектив школе проширио акцију и на још 11 издвојених одељења у селима Поцерине.

Да би прочитали лектиру, ученици ОШ "Доситеј Обрадовић" у селу Волујцу код Шапца годинама се сналазе, јер је фонд библиотеке занемарљив и смештен у само 6 квадратних метара. Како надлежне установе немају новца, одлучили су да сами реше проблем.

Библиотека је мала, али је интересовање за књиге велико.

Не заостају ни резултати, а жедни знања, основци из Волујца који се због читања окупљају у просторији од неколико квадрата, решили су да направе акцију и сами обогате библиотеку.

Најактивније до сада је VI 2. Помажу и родитељи, комшије, наставници.

Кристина Трифуновић из одељења VI 2 ОШ "Доситеј Обрадовић" из Волујца каже да су до сада успели да сакупе око 60 лектира и књига. Према њеним речима, мотив је да се помогне  библиотеци, јер је читање нешто лепо, образује човека и богати речник.

"Ово је најбољи начин да деца науче шта значи читати и да развију свој говор, мозак и машту", рекла је Јована Вилотић из одељења VI 1.

Председник Ђачког парламента Милан Остојић каже да се доста деце одазвало и да дневно доносу двадесетак књига.

Свесни важности лепих навика које се формирају у раном детињству, колектив школе проширио је акцију "Поклони књигу, обогати библиотеку" и на још 11 издвојених одељења у селима Поцерине.

Учитељица у Волујцу Светлана Николић напомиње да библиотека много значи због љубави према књизи и према читању.

Директорка ОШ "Доситеј Обрадовић" Волујац Сузана Петровић истиче да деца немају простора у библиотеци, иако долазе да се друже и проводе своје време.

Сложан колектив сеоске школе машта да направи и полице за прикупљене књиге.

Уз малу помоћ заједнице би проширили и просторију библиотеке, за шта скромно кажу, није потребна велика сума новца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво