Читај ми!

Оглас који је узнемирио јавност

Шокантан оглас у коме се на продају нуди беба нашао се на сајту Купујем-продајем. Без обзира на то што је највероватније реч о шали, стручњаци упозоравају да особа која је поставила оглас мора да сноси одговорност.

На сајту Купујем-продајем, где се оглашавају фирме и физичка лица нашао се и оглас у коме се на продају нуди беба. Без обзира на то што је, највероватније, реч о шали, стручњаци упозоравају да је то узнемирујући садржај и да особа која је поставила оглас мора да сноси одговорност. Оглас је, у међувремену, уклоњен захваљући интересовању и питањима која је Тужилаштву упутила Радио-телевизија Србије.

Без обзира на то да ли је реч о стварној понуди или нечијој жељи да привуче пажњу, или нечем трећем, заштитница права детета Тамара Лукшић Орландић каже да свако помињање трговине децом треба схватити најозбиљније.

"Ја бих пре рекла да је ово тест јавности, али мислим да би надлежни требало да истраже до краја и да виде како је до тога дошло и да се таква врста забаве не приређује грађанима. За све оне који имају децу, који желе да имају децу, то је, просто, увредљиво", каже Тамара Лукшић Орландић. 

У тужилаштву подсећају да је за трговину децом најмања запрећена казна пет година затвора, а највећа 20 година. Полиција за високотехнолишки криминал је уклонила оглас, али се истрага, како тврде, наставља.

Да ли је реч о несланој шали утврдиће се након саслушања тог лица и утврђивања неких других доказних радњи и предлога, каже тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић. 

"У сваком случају, чак иако је реч о несланој шали, из овакве презентације материјала могло би да проистекне друго кривично дело као што је неовлашћено објављивање туђе фотографије или снимка", каже Стаменковић.

У Тужилаштву кажу да су овакви огласи изненађење и за њих и да ће у истрази бити посебно детаљни.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво