Читај ми!

Стиже руски небески ватрогасац

Противпожарни авион "беријев Бе-200", носивости 12 тона воде, сутра из Русије стиже у Србију као помоћ у гашењу пожара, рекао премијер Ивица Дачић. Влада Србије и званично одлучила да од Русије затражи авион за гашење пожара.

21.25 - Влада Србије одлучила да Русији упути захтев да авион "беријев Бе-200" буде смештен на аеродрому у Нишу у периоду од 25. августа до 15. септембра.

20.30 - Влада Србије одржаће вечерас седницу, на којој ће бити донета одлука о доласку авиона из Русије, речено је Танјугу у Влади.

Влада Србије одлучила је да Русији упути захтев да ваздухоплов за гашење пожара - авион типа "Беријев Бе-200" у периоду од 25. августа до 15. септембра буде смештен на аеродрому у Нишу.

Ради ефикаснијег гашења пожара на више локација у републици, донета је одлука да се упути захтев Влади Руске Федерације да ваздухоплов за гашење пожара Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске Федерације буде смештен на аеродрому у Нишу у периоду од 25. августа до 15. септембра, саопштено је након седнице Владе.

Влада ће у истом захтеву затражити и да хеликоптер "камов К-32" продужи боравак на аеродрому у Нишу у периоду од 16. септембра до 1. октобра 2012. године, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић раније данас је изјавио да авион типа "беријев Бе-200" из Русије сутра стиже у Србију, како би помагао у гашењу пожара. Влада је морала да донесе одлуку која омогућава долазак руског авиона у Србију.

Дачић је Танјугу рекао да је са министром за ванредне ситуације Русије Владимиром Пучковом договорио да авион помогне у гашењу пожара не само наредних дана, већ да у Србији остане до средине октобра, односно до краја летње сезоне.

Премијер Дачић оценио је да је та помоћ више него добродошла.

Иначе, носивост авиона "беријев Бе-200" је 12 тона воде, рекао је Дачић и подсетио да је та летелица већ била у Србији, прошле године, када је успешно гасила пожаре.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво