Читај ми!

Опроштај од кадета

Уз војне почасти сахрањени кадети настрадали на војном полигону "Пасуљанске ливаде". Филип Милојевић сахрањен на гробљу у селу Горња Трнава код Тополе, а Милина Милетић на гробљу у Горњем Милановцу.

Кадети Војне академије Милина Милетић (23) из Горњег Милановца и Филип Милојевић (24) из села Горња Трнава код Тополе данас су, у присуству колега, родбине, пријатеља и војног врха сахрањени на гробљима у местима где су рођени.

Кадеткњиња Милина Милетић сахрањена је на гробљу у Горњем Милановцу уз војне почасти, а уз представнике Војске Србије, сахрани је присуствовао и министар одбране Драган Шутановац.

- Живећеш у нама, мала балерино, у строју, на твојим омиљеним местима за излазак. Памтићемо те и по шапутању из прве клупе до прозора, принцес крофнама, пршути и кајмаку са Рудника али и по звездици на рамену, коју ниси стигла да истетовираш, иако си жарко желела, рекла је кадеткиња Миљана Прстојевић и додала да ће све колеге Мину заувек памтити по доброти. 

Уз многобројне пријатеље, познанике и фамилију, сахрани трагично настрадале кадеткиње присуствовао је и саветник председника Србија Милорад Симић.

Кадет Фили Милојевић је сахрањен уз војне почасти и духовни обред који је служило свештвенство СПЦ.  

Уз колеге са Војне акдемије, сахрани Филипа Милојевића присуствовао је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић и начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна.

Огорчени отац на опроштају од сина Филипа изрекао је доста гневних речи на рачун војске.  

"Стекао сам утисак да војска нема детектор, што лопови који краду гвожђе имају", рекао је Филипов отац и позвао пријатеље и чланове фамилије да скупе новац за детектор метала да , како је рекао, "спасемо другу децу да не гину".

Сахрани је присуствовао и саветник председника Републике Александар Николић.

Присутни су на опелу запалили свеће, а кадет Војне академије изрецитовао је песму коју је написао за своје преминуле колеге наводећи да „бол који осећају може и камен да спржи".

У експлозији заосталог пројектила из аутоматског бацача граната у понедељак су, на полигону "Пасуљанске ливаде", погинули Милина Милетић и Филип Милојевић, а седморо кадета је повређено.

Кадет Филип Милојевић из села Горња Трнава код Тополе, рођен је 26. маја 1988. године у Крагујевцу. Завршио је Војну гимназију, а Војну академију уписао 2007. године, на смеру пешадије.

Кадеткиња Милина Милетић из Горњег Милановца, рођена је 1989. године у Добоју. Завршила је средњу Економску школу у Горњем Милановцу, а Војну академију уписала такође 2007. године, на смеру пешадије.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво