Читај ми!

Прво путовање на Златибор

Дружење на Златибору, поводом Светског дана деце, организовано је за пацијенте Дечје клинике у Тиршовој који иду на дијализу или им је урађена трансплантација бубрега. Многима је то било и прво путовање.

Поводом Светског дана деце, за пацијенте Дечје клинике у Тиршовој који иду на дијализу или им је урађена трансплантација бубрега, организовано је дружење на Златибору.

На Златибору је организовано и предавање о значају трансплантације, а потом и потписивање донорских картица.

Да крену на пут, сви су са нестрпљењем ишчекивали, и дечаци и девојчице, и они који и даље сваког другог дана морају на дијализу, али и они који захваљујући трансплантацији сада живе неке боље боље животе. Многима је то било и прво путовање.

На Златибор су кренули захваљујући познанству са двема женама. Једна је лекар, а друга води води Удружење које окупља родитеље деце која иду на дијализу или су имала трансплантацију.

Јеленин син Стефан имао је срећу да не чека дуго на трансплантацију, бубрег му је дала бака.

"Ова деце ће дуго памтити овај викенд, ми смо се трудили да им организујеме и радионице и неки мини-излет, итд. Они се свему радују, свакој позитивној ствари која може и мало да пормени њихов живот", каже Јелена Алавања из Удрузења Све за осмех.

"Компанија је од почетка са Агенцијом за биомедицину на путу кампање Продужи живот и активно смо од почетка учествовали у њој. Али, познанство са Јеленом је то променило, јер је свему овоме и тој кампањи, дало имена и лица, и то је почело да буде потпуно другачије", каже Мима Фазлагић, научни сарадник у компанији "Cryo Save".

И не само да су се велики дружили са малима и трудили да деци приреде три незаборавна дана, и у томе успели, већ су одлучили да потпишу и донорске картице. После предавања о важности завештања и даривања органа, донорске картице потписали су и новинари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво