Читај ми!

Костина битка

Десетогодишњи Коста Васиљевић не одустаје од борбе са тешком болешћу. После две операције, Коста, који болује од церебралне парализе, проходао је и кренуо у редовну школу. Следећа операција заказана је за јун и кошта 258.000 динара.

После две операције, десетогодишњи Коста Васиљевић из Београда, који болује од церебралне парализе, проходао је и кренуо у редовну школу. Пред њим су, међутим, године лечења, а како буде растао чекају га нове операције.

Сепса на рођењу, крварење на мозгу. Коста је оперисан већ са четири месеца, а потом – два месеца касније. Последица – церебрална парализа.

Жељко Васиљевић, Костин тата, каже да су прогнозе биле катастрофалне. "У старту су нам рекли да ће то бити ментална ретардација, тотална непокретност, али нисмо се осврнули на то", каже Жељко.

Захваљујући операцијама које су, у болници у Ћуприји, урадили лекари из Русије, Коста је напредовао. Он данас хода, чита, пише. Уз очеву помоћ препешачи и по два километра.

"Шта је ту је, ја се углавном борим", каже Коста. Велика подршка Кости су његови другари.

"Желим Кости брз опоравак, па да можемо да играмо кошарку, фудбал, тенис и свакакве друге игре", каже Лазар Митић, Костин најбољи друг.

Дефектолог Горана Вулић каже да је Коста добар дечак, за кога не постоји 'нећу', 'не могу више', 'уморан сам' и да треба искористити потенцијал када дете хоће да ради.

За претходну операцију, после које је Коста проходао, новац је обезбеђен захваљујући, пре свих, родитељима и ђацима Основне школе "Хиљаду триста каплара". Косту, међутим, у јуну чека операција која кошта 258.000 динара.

Костина мама Неда каже да новац морају да обезбеде како знају и умеју. "То је оно што има ефекта, што њему помаже, што он стварно напредује одлично и просто има шансу коју не смемо да му ускратимо", каже мама Неда.

Коста данас бије битку на два фронта: у школској клупи и са болешћу. Ова друга траје скоро деценију. Само за терапију сваког месеца треба више од 400 евра.

Ако можете и желите да помогнете, број жиро-рачуна је:

Поштанска штедионица

200-49257180-28

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво