Протест Уније послодаваца

Унија послодаваца Србије протестовала је због најаве министарства здравља да ће дозволити лекарима да послеподне примају пацијенте који су на листама чекања, уз додатно наплаћивање те услуге.

Председник Уније Стеван Аврамовић рекао је да се на "сто бацају готови прописи, донесени декретом унутар министарства здравља које треба да служи грађанима и медицинској струци, а не обратно".

Прича се о Европи, а понашамо се стаљинистички, не поштујући чак ни најосновнију културу да некога прво питамо, а тек онда одлучујемо о његовој судбини, наводи се у саопштењу Уније послодаваца.

"Предлог да лекари у државним медицинским установама пацијенте који неколико месеци чекају на преглед приме у вечерњим часовима, али за много веће паре је безобразлук и пљачка грађана," наводи Унија послодаваца.

Унија послодаваца је оценила да би било неупоредиво поштеније да послодавци новац за здравствено осигурање дају својим радницима на руке, а онда би радници могли да изаберу и лекара и ординацију, а не да им држава овако двапут узима новац за исту ствар,

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво