Читај ми!

Тадић и Шутановац посетили дом "Кулина"

Дом за смештај одраслих "Кулина", у близини Алексинца, посетили председник Србије Борис Тадић, министар Драган Шутановац и представници Војске Србије. Директор те установе Горан Петковић истакао да је помоћ војске у критичним моментима у раду Дома била од кључног значаја.

Председник Србије Борис Тадић, министар одбране Драган Шутановац и највиши представници Војске Србије обишли су дом за смештај одраслих "Кулина", у близини Алексинца, где су разговарали са руководством те установе.

Директор те установе Горан Петковић истакао да је помоћ Војске Србије у критичним моментима у раду Дома била од кључног значаја, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"У периоду од августа до новембра 2010. године, после вишемесечних суша, остали смо без пијаће воде, те смо се обратили локалним комуналним предузећима у Нишу и Алексинцу, али једноставно није било капацитета, јер су наше потребе биле велике. Пошто смо се обратили Министарству одбране, Војска је стигла и три месеца нас снабдевала пијаћом водом", рекао је Петковић.

Он је додао да је Војске Србије корисницима Дома пружила значајну помоћ и у зимском периоду.

"У јануару и фебруару два пута смо били одсечени од Алексинца и Ниша, а захваљујући интервенцији Војске успели смо да довеземо основне животне намирнице, као и да наше кориснике пребацимо до великих здравствених центара", рекао је Петковић.

Представници дома "Кулина" уручили су министру Шутановцу захвалницу.

Осим Тадића и Шутановца, "Кулину" су посетили и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић и његов заменик Милан Бјелица, као и командант Копнене војске Милан Мојсиловић.

Дом "Кулина" је установа социјалне заштите чија је основна делатност смештај одраслих ометених у менталном развоју. У дому се налази око 400 корисника, о којима бригу води око 200 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво