Читај ми!

Бројеви уместо играчака

Игре лоптом, аутомобилима, луткама многи малишани замењују игром бројева, математичким игрицама смишљеним специјално за њих. Кажу да има много разлога због којих седе у клупама математичког забавишта у Математичкој гимназији.

Неки будући успешни математичари, или програмери, прве кораке праве можда већ ових дана у Математичкој гимназији. Врата математичког забавишта, наиме, отварају се за предшколце сваке друге недеље.

Игре лоптом, аутомобилима, луткама многи малишани недељном пре подне замењују игром бројева, решавањем логичких задатака - математичким игрицама смишљеним специјално за њих. Кажу да има много разлога због којих седе у клупама математичког забавишта.

Милица Добросављевић каже да јој је лепо у забавишту, јер учи разне ствари. Mилан Ђорђевић учи рачунање и зна да броји до 999 милијарди.

Родитељи истичу да деци нису наметнули школу, већ да само развијају њихово интересовање за математику. Доводиће их, кажу, докле год их то буде занимало.

Миланов отац Александар Ђорђевић ишао је у Математичку гимназију из које носи лепа искуства, па верује да ће и његовом сину то помоћи.

Рад са малишанима организован је у три групе, по узрасту - од пете до седме године.

Професор Математичке гимназије Јасминка Михаљинац каже да деца радо долазе у школу због тога што се срећу са вршњацима који имају слична интересовања, па се лепо другарство развија у учионици.

Осим са математиком, упознају се и са информатиком. Развија се њихова микромоторика. Професори су направили програме који повезују математику са радом на рачунару.

Ђаци добијају и радне листове које на часу заједно решавају, јер професори су ту да очувају њихово интересовање и да их усмеравају ка новим математичким областима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво