Читај ми!

Српски студенти покорили Европу

Екипа Факултета организационих наука победила на Европском такмичењу из пословних студија и пласирала се на светско такмичење у Њујорку. Иначе најмлађа екипа на такмичењу, решавала је проблем збрињавања више од 50 милиона људи у свету који живе на граници сиромаштва.

Други пут заредом, студенти Факултета организационих наука Универзитета у Београду победили су на Европском такмичењу из пословних студија. Тако су се пласирали на светско такмичење, које се у априлу одржава у Њујорку.

Eкипа ФОН-а, иначе најмлађа на такмичењу, решавала је проблем збрињавања више од 50 милиона људи у свету који живе на граници сиромаштва.

"Сматрам да смо се изборили за победу зато што смо имали оригинално решење, доста разрађено, решење које је издрживо и које је исплативо", каже студенткиња треће године ФОН-а Марија Ивановић.

"Па, пресудило је то што смо били најбољи, шалим се, што смо стварно дали свој максимум и што смо стварно радили на томе", каже студент на мастер студијама и сарадник у настави Иван Тодоровић.

Oд светског такмичења дели их месец и по дана.

"Пројекат за Њујорк ће можда мало бити дорађен. Једино ћемо га поткрепити неким чињеницама на које нам је жири сам сугерисао", каже Марија Бабић, која похађа докторске студије на том факултету.

Признање студентима признање је и ФОН-у за најбољу бизнис школу у Европи.

Проректор Универзитета у Београду професор Невенка Жаркић Јоксимовић сматра да је ово значајно за све студенте, јер показује да веома добро могу и у овим областима да се школују овде у земљи и да заиста нема потребе да одлазе на студије у иностранство".

Студенти верују да ће и у Њујорку победити и освојити награду од милион долара. Професори су их, кажу, научили и то да онима који нису амбициозни нема места у свету бизниса.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво