Читај ми!

Насилници из школске клупе

Група старијих ученика прокупачке основне школе малтретирала дечака другог разреда, тако што су га силом свукли и голог закључали у пољски тоалет.

У Основној школи "9. октобар" у Прокупљу група старијих ученика малтретирала је дечака П. К, ученика другог разреда, тако што су га силом свукли, па голог закључали у пољски тоалет.

Отац дечака Срђан Крстић рекао је да су насилници његовог сина скинули до голе коже, затим му умазали одећу блатом и вукли по том тоалету, а спасла га је учитељица, која је приметила да није присутан на часу.

То се догодило јуче у поподневној смени у школи, на одмору између трећег и четвртог часа.

Крстић је казао да је учитељица родитеље позвала из зборнице, где је довела дечака и да му је одмах указана лекарска помоћ.

"Лекари су му дијагностификовали 'акутну реакцију на стрес'", рекао је отац и додао да дечак наредних дана неће долазити у школу.

У прокупачкој полицији речено je да је тај случај пријављен и да су одмах "поступили по пријави".

Случај ће бити пријављен тужиоцу и свим надлежним институцијама, речено је у полицији.

Директорка Основне школе "9. октобар" Љиљана Вековић рекла је да је то насиље пријављено школској управи у Нишу, као и да ће се састати с представницима Тима за безбедност Министарства просвете.

"Предузете су све законске мере и насилници ће сигурно бити санкционисани", рекла је Вековићева.

Група дечака која је малтретирала П. К. недавно су у исти пољски тоалет закључали једну ученицу такође другог разреда.

Основна школа "9. октобар" налази се у ширем центру Прокупља и има само тај један пољски тоалет, који је удаљен од школе око 150 метара. Школу похађа 1.155 ученика.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво