СНС за митинг, Влада за дијалог

Напредњаци започињу разговоре са опозиционим странкама које су заинтересоване да учествују на митингу 4. фебруара у Београду, изјавио Александар Вучић. Поводом позива на разговоре које му је упутио СНС, премијер поручио да је за дијалог у оквиру својих надлежности.

Српска напредна странка одржаће 4. фебруара у Београду митинг против власти у Србији, најавио је заменик председника СНС-а Александар Вучић.

"Ми од власти за себе не тражимо апсолутно ништа, али тражимо да се уозбиље због грађана и да распишу изборе само неколико месеци раније како би се пропадање Србије умањило бар за то време", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је рекао да ће напредњаци већ данас кренути у разговоре са опозиционим странкама које су заинтересоване да учествују на митингу и изразио уверење да ће се власт и јавност веома изненадити бројем присутних грађана.

Скуп ће бити одржан испред Дома Народне скупштине у 18 сати, рекао је Вучић и нагласио да ће скуп бити одржан на цивилизован и достојанствен начин, јер СНС жели да победи власт снагом аргумената и бројем незадовољних грађана које ће окупити.

Нова Србија најавила је да ће учествовати у организацији митинга против власти. "НС ће позвати своје чланове и симпатизере као и све грађане Србије којима су циљ промене и бољи живот да масовно подрже најављени митинг", наводи се у саопштењу те странке.

У Демократској странци Србије, међутим, кажу да неће учествовати на митингу који организује СНС, због неслагања око питања у вези са Косовом и Метохијом и Европском унијом.

"Познато је да се ДСС и СНС суштински разликују око улоге коју ЕУ има према стварању лажне државе. СНС не види, или се прави да не види, да Унија преко Еулекса покушава да отме Косово и Метохију Србији'', рекао је Танјугу портпарол странке Петар Петковић.

И радикали су одлучни у томе да не присуствују митингу. Шеф посланичке групе СРС-а Драган Тодоровић рекао је да "радикали никада неће учествовати у било којој активности коју предводи СНС".

Александар Вучић је критиковао актуелне потезе власти, пре свега представљање програма развоја Србије до 2020. године.

"Слушали смо их и 2008. године шта су обећавали па је 2011. године 300.000 мање запослених, а плате су нам најмање у региону, мање него у Албанији", рекао је Вучић.

Он је критиковао тужилаштво због тога што, како сматра, штити представнике власти који су осумњичени за криминалне радње и као пример навео ослобађање учесника афере "Јањушевић-Колесар", затим афере "Кофер" и чињеницу да још није откривен убица демонстранта Ранка Панића. 

Српска напредна странка тражи да српско тужилаштво подигне оптужницу против Хашима Тачија због навода у извештају Дика Мартија о трговини људских органа, рекао је посланик СНС Божидар Делић конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Уколико тужилаштво не подигне оптужницу за тај "најмонструознији злочин", грађани би требало да покрену кривичну пријаву како би допринели да се оптужница подигне, рекао је  Делић и оценио да "није реално да тужбу покрене Еулекс".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво