Коштуница: Поштовао сам закон

Председник ДСС-а Војислав Коштуница каже да је поштовао законе Србије док је био премијер и да му је савест мирна, када је реч о оптужбама америчких дипломата да није испоштовао предложени план за хапшење Ратка Младића.

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је да је, док је био премијер, поступао у складу са законима, водећи рачуна о интересима сопственог народа.

Коментаришући саопштење Викиликса по којем није испоштовао препоруке САД, када је реч о хапшењу Ратка Младића, Коштуница каже да је за председника Владе највиши закон Устав.

"Ја сам апсолутно поступао у складу са законима ове земље. С друге стране, једноставно сам водио рачуна о интересима сопственог народа", изјавио је Коштуница у емисији Око.

Лидер ДСС-а навео је да се сарадња са Хашким трибуналом одвијала и у ранијим годинама, јер је била потребна да би Србија изашла из изолације и могла да се развија, али, како је рекао, затим се догодио 17. фебруар 2008. године.

Коштуница је рекао да је, као председник Владе, имао много контаката са страним званичницима и да се та комуникација није сводила само на 11 тачака плана за хапшење Младића, наведених у обелодањеним депешама. 

"Оно што желим да истакнем јесте да су у свим тим разговорима и у сарадњи са Хашким трибуналом поштовани закони Србије и интерес народа", навео је Коштуница, истакавши да га оцене америчких дипломата нису потресле и да му је савест чиста.

Према његовим речима, у наведеним тачкама има и нетачности, али је, како каже, све то неважно у односу на чињеницу да је за председника Владе највиши закон Устав и правни поредак земље, јер он полаже рачуне свом народу.

Сајт Викиликс објавио је да су Американци, у јулу 2006. године, доставили Војиславу Коштуници план у 11 тачака, који је требало да убрза акцију хапшења Ратка Младића. Међутим, три месеца касније, оцењено је да план није спроведен.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво