ЛДП: У преговоре без старих кадрова

Преговоре са косовским Албанцима не смеју да воде стари кадрови који су се показали неуспешни, оцењује лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Србија не може да уђе у преговоре са старом навиком да од својих грађана крије о чему разговара, истиче Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да преговоре Србије са косовским Албанцима не смеју да воде стари кадрови који су се показали неуспешни.

"У нове преговоре о Косову Србија не може да уђе са старом навиком да од својих грађана крије како ће и о чему разговарати, а да се истим неуспешним кадровима повере руководећа места у преговарачком тиму", рекао је Јовановић у саопштењу ЛДП-а.

ЛДП наводи да неће прихватити "такву губитничку стратегију".

"Потрошени људи, са катастрофалним резултатима, не смеју добити прилику да спроводе нову политику. Резултати ће бити исти, а Србија и косовски Срби ће изгубити драгоцено време и велику прилику да, кроз ове разговоре, договор са Албанцима добије другачију димензију и пружи извеснију будућност целом региону", упозорио је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је рекао да грађани Србије не желе да у њихово име одлучују они који су годинама трошили време и новац као чланови и саветници различитих тимова Војислава Коштунице, Бориса Тадића и Вука Јеремића.

"Имамо пуно поштовање за Русију, за Уједињене нације, али Србија је европска земља, а проблем са Косовом, простор да Србима на Косову буде боље, можемо наћи само кроз заједничку европску будућност региона, кроз европска правила и у Србији и на Косову, кроз присуство НАТО-а на Косову и брз улазак Србије у тај политички савез", рекао је Јовановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво