Деценија од НАТО напада на ТВ Нови Сад

Пре десет година у НАТО бомбардовању СР Југославије уништена зграда Телевизије Нови Сад, садашњи део Медијског јавног сервиса Војводине, који је још увек у подстанарским просторијама.

На Светски дан слободе медија, 3. маја пре десет година, НАТО је бомбардовао и практично уништио зграду РТС-Телевизије Нови Сад, садашњег дела медијског Јавног сервиса Војводине, који је и даље у подстанарским просторијама.

Западна војна алијанса је, у току 78 дана ваздушне кампање на СР Југославију, још четири пута својим пројектилима гађала и потпуно уништила нову и стару зграду, и део опреме новосадске телевизије, на брду Мишелуку уз десну обалу Дунава.

У тим нападима, на срећу, није било настрадалих али је причињена огромна материјална штета коју ће се, према многим оценама, веома тешко надокнадити.

Претходна власт Новог Сада и руководство Радио-Телевизије Војводине договорили су се да плац на Мишелуку буде уступљен граду, а заузврат би била обезбеђена одговарајућа локација за изградњу нове телевизијске зграде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво