Читај ми!

Вучевић на ВМА обишао рањеног Делевића: Нема дилеме, то је био покушај убиства

Министар одбране Милош Вучевић обишао је на Војномедицинској академији у Београду Миљана Делевића, који је рањен када је на возило у којем се налазио пуцала специјална косовска полиција, и поручио да је за њега, без дилеме, реч о покушају убиства.

Милош Вучевић истиче да то није било никакво заустављање, нити њихово опирање, него покушај ликвидације.

"Погледајте број метака који је испаљен, погледајте њихову акцију где су хтели да их сатерају, да их сабију између бетонских блокова и возила РОСУ полиције. И питање је шта ради РОСУ на северу Косова и Метохије с обзиром на Бриселски споразум и све оне гаранције које смо добили од међународне заједнице", навео је Вучевић на Инстаграму.

"Али нико не пушта сузу за Србима и то је нешто на шта, нажалост, морамо да свикнемо. Није емотивно лако прихватити, али је нажалост наша политичка реалност. Нико не жали ни за Стефаном, ни за Милошем. Нико не жали ни за момцима који су једва спасили главу јуче. То је сурова политичка реалност која нас окружује. Не данас, не од јуче, већ дуго година", поручује Вучевић.

Исказао је велику захвалност људима из болнице у Краљеву који су први пружили здравствену помоћ, као и ВМА.

"Верујем да ће се добро опоравити, да ће што пре бити међу својима. Надам се да ће моћи мирно да настави да живи на Косову и Метохији. За мене нема дилеме, то је био покушај убиства. Наставља се терор над Србима на Косову и Метохији. Наравно, они после измишљају да постоје бројне кривичне пријаве, криминализују свакога ко је Србин, посебно на северу Косова и Метохије. Опробана матрица, сценарио који је одавно написан, нешто што можете стварно да видите", нагласио је Вучевић.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво