Читај ми!

У северном делу Косовске Митровице мирно aли напето, Вучић се у суботу у 19 сати обраћа јавности

После уласка косовских специјалаца, у северном делу Косовске Митровице мирно. Нема инцидената, али је напето. Куртијев циљ је окупација севера Космета, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Портпарол ЕУ Петер Стано каже да ЕУ и земље чланице позивају на одговорност и смиривање напетости.

Око 300 косовских специјалаца, у пратњи бројних оклопних возила, ушло је синоћ из правца јужне Косовске Митровице у Северну Митровицу.

Специјалци су се распоредили по ободу града и блокирали северни део Митровице.

У северном делу Косовске Митровице је мирно, а окупљени грађани су се разишли.

Косовска полиција саопштила је да ће наредних дана повећати присуство на северу и навела да је то у циљу одржавања јавног реда. 

Аљбин Курти је "наставио са противправним и насилним акцијама са циљем окупације севера КиМ, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и нагласио да Курти жели да изазове насиље и протера српски народ са КиМ, где напада вртиће, људе у Великој Хочи.

Београд ће размотрити повратак до 1.000 припадника безбедносних снага на КиМ по Резолуцији 1244, рекао је Петковић, а међународној заједници поручио да не треба да буде изненађена одлукама Београда који је одлучан да сачува српски народ у јужној покрајини.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво