Читај ми!

Вучић са Хилом о безбедносној ситуацији на КиМ

Председник Србије Александра Вучић састао се са америчким амабасадором Кристофером Хилом са којим jе разговарао о билатералним односима, евроинтеграцијама Србије, безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине.

Александар Вучић је у објави на Инстаграм профилу buducnosrbijeav навео да је са Кристофером Хилом разговарао и о могућностима и предлозима ЕУ за наставак дијалога о нормализацији односа са Приштином.

"Указао сам на значај ангажовања САД у спречавању даљих ескалација изазваних готово свакодневним једностраним и нелегалним потезима привремених приштинских институција и поновио неопходност формирања Заједнице српских општина", навео је Вучић у објави на Инстаграму. 

Поновио је и да Србија остаје посвећена одржању мира и стабилности, али је и јасна у одбрани свог народа и националних интереса.

Вучић је нагласио важност даљег јачања политичке и економске сарадње Србије и САД, те су двојица саговорника разговарали о могућим заједничким пројектима, наводи се у саопштењу службе за сарадњу са медијима председника Републике. 

Говорећи о евроинтеграцијама, Вучић је обавестио амбасадора о резултатима Самита Европске уније и Западног Балкана у Тирани, као и о реформама на којима Србија напорно ради, првенствено због бољег живота и будућности својих грађана. 

Амбасадор Хил је поновио пуну подршку САД евроинтеграцијама и реформским процесима у Србији, каже се у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво