Читај ми!

Самит ЕУ – Западни Балкан у Тирани, потписана заједничка декларација; Вучић: Боље за столом него на менију

У Тирани је одржан Самит ЕУ – Западни Балкан. Србију је представљао председник Александар Вучић. Потписана је заједничка Декларација, у којој се позива на убрзање процеса приступања ЕУ. Усвојена је и декларација о ромингу између дела оператора из ЕУ и оператора Западног Балкана – што значи нижи роминг између земаља ЕУ и Западног Балкана од октобра 2023. године. Важно је да Србија добије подршку за решавање енергетских питања, истакао је Вучић уочи скупа.

Самит лидера ЕУ – Западни Балкан одржан је у Тирани, први пут у некој од земаља региона. Поред највишних званичника ЕУ, на овом скупу су учествовали и лидери 27 земаља чланица, као и региона. Србију је представљао председник Александар Вучић.

Лидери Европске уније и држава чланица потписали су заједничку Декларацију, којом се потврђује потпуна и недвосмислена опредељеност перспективи чланства Западног Балкана у ЕУ.

Председник Вучић je на самиту присуствовао и потписивању Роминг декларације између мобилних оператера Европске уније и земаља Западног Балкана.

Уочи Самита ЕУ – Западни Балкан у Тирани, европски званичници у Бриселу истакли су да ће главна порука састанка бити недвосмислена подршка чланству региона у ЕУ и позив на убрзање процеса приступања.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво