Читај ми!

Петковић: Курти обмањује јавност да постоје рокови за нормализацију

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је крајње време да Аљбин Курти "престане да обмањује јавност и суочи се са истином и чињеницама које јасно доказују да нема никаквих зацртаних и унапред постављених рокова за нормализацију односа Београда и Приштине".

"Једина штоперица која откуцава јесте она за формирање Заједнице српских општина", а "остали рокови очигледно постоје само у Куртијевој глави", навео је Петковић реагујући на Куртијеву изјаву за црногорске медије да сада постоји рок да се "међусобно признавање спроведе негде до пролећа следеће године".

Према Петковићевим речима, постаје већ смешно и бламантно како Куртија на дневном нивоу демантују међународни званичници, а последњи у низу је портпарол ЕУ који је недвосмислено рекао да никакви вештачки рокови не постоје у реалности.

"Једина штоперица која откуцава јесте она за формирање Заједнице српских општина, са којом Приштина касни већ 10 година и зато би Куртију боље било да се фокусира на испуњење те преузете обавезе и имплементира оно што је потписано у Бриселу", саопштио је Петковић.

Како је рекао, остали рокови очигледно постоје само у Куртијевој глави, "уз узалудне снове о томе како ће Београд да призна део своје територије, који се супротно међународном праву представља као такозвана држава".

"Нека Курти добро запамти да свако ко је покушао да напада Српску православну цркву, српски верујући народ или председника Александра Вучића само је то узалуд и неуспешно радио. У том јаловом подухвату Куртију не могу помоћи ни они у српској опозицији, које хвали и чију помоћ свесрдно очекује", додаје Петковић.

Курти је за Градску РТВ изнео тврдњу да од 9. септембра постоји модел за будуће преговоре Београда и Приштине и да се "ту каже да за неколико дана, па отприлике до следећег пролећа, требало би да имамо споразум за потпуну нормализацију односа", пренео је црногорски портал ЦДМ.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво