Читај ми!

Председник Вучић отказао посете иностранству, сутра на ванредној седници Владе о разговорима са косовским Србима

Председник Србије Александар Вучић отказао је све посете иностранству због ситуације на Косову и Метохији. Сутра ванредна седница Владе.

Влада Србије одржаће сутра седницу на којој ће председник Александар Вучић поднети извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ, који су најавили повлачење из свих приштинских институција због последњих потеза премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија. Седница ће бити одржана у 10 сати у Палати Србијa.

Након тога председник Вучић састаће се са амбасадорком Кине Чен Бо, а потом и са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком.

Председник Србије састаће се сутра у Патријаршији са Синодом СПЦ. Вучић ће патријарха и Синод упознати са најновијом ситуацијом на Косову и Метохији. 

Председник ће се данас у 18.30 састати и са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.

Вучић је отказао све посете у иностранству и извинио се председнику Египта Абделу Фатаху ел Сисију због отказивања присуства на великом скупу COP 27, који се одржава у Шарм ел Шеику од 7. новембра.

На скупу ће учествовати сви светски лидери – од америчког председника Џозефа Бајдена, председника Француске Емануела Макрона, председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, Мухамеда бин Заједа и других.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво