Читај ми!

Једно тело два извештаја – како се извештавало о изборној кампањи, а како је сада

Привремено надзорно тело за праћење медија током изборне кампање, уместо једног поднело је два извештаја. Разлог – неслагање мишљења чланова тела које је делегирао РЕМ и оних које су делегирали представници опозиције.

Председавајући Привременог надзорног тела Раде Вељановски каже да је за готово 10 месеци рада, надзорно тело успело да направи позитивне помаке сугестијама да политички актери не одбијају позиве за гостовања на одређеним медијима, као и да медији буду отворенији за све учеснике у кампањи.

"Оно што сада може да се закључи после избора, прошло је неколико месеци, ја ћу рећи своје мишљење, јер о томе нисмо разговарали – нажалост све се вратило у пређашње стање. Медији се понашају исто као што су се понашали, па и политички актери се понашају исто. Опет ви немате правог дијалога и размену мишљења", каже Вељановски.

Његов заменик Милорад Вукашиновић каже да би волели да подстакну комерцијалне пружаоце услуге да макар током изборне кампање усвоје оне манире које су примењивали оба јавна сервиса.

"Ја бих овом приликом истакао, без обзира на све, да су оба јавна сервиса извештавала професионално током изборне кампање, од момента расписивања избора обавили свој посао", сматра Вукашиновић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво