Вулин с председником Евроџаста о сарадњи у борби против криминала

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин разговарао је с председником Агенције Европске уније за правосудну сарадњу у кривичним стварима Евроџаст Ладиславом Хамраном, о наставку сарадње у борби против свих видова криминала.

Александар Вулин и Ладислав Хамран оценили су да је сарадња у претходних годину и по дана између српске полиције и осталих европских полиција подигнута на виши ниво.

Вулин је истакао да организовани криминал не познаје границе, да је то глобални проблем који треба решавати заједнички, јединствено, на озбиљан и одговоран начин.

"Током сарадње МУП-а и Евроџаста, у протеклих годину и по дана, значајно је унапређена оперативна сарадња и рад припадника Управе криминалистичке полиције са колегама из других земаља, посебно на пољу размене информација из области високотехнолошког криминала, прања новца и кријумчарења људи",  нагласио је министар.

Хамран се захвалио Вулину на изузетној сарадњи, истакавши да је Србија поуздан и сигуран партнер у борби против организованог криминала.

Истакао је да српска полиција постигла значајне резултате у протеклих годину и по дана и да је дала велики допринос у заједничким међународним акцијама усмереним против свих облика криминала.

На састанку је представљен пројекат "Подршка ЕУ регионалној безбедности на Западном Балкану", чији је циљ јачање борбе против организованог криминала, тероризма, као и безбедност граница.

У оквиру тог пројекта Евроџаст је један од партнера који га спроводи у области правосудне сарадње.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво