Читај ми!

Савет безбедности УН о Косову и Метохији 18. октобра

Седница Савета безбедности Уједињених нација, на којој ће се разматрати редован шестомесечни извештај генералног секретара УН Антонија Гутереша о ситуацији на Косову и Метохији, биће одржана 18. октобра.

Како се наводи на сајту СБ УН, седница ће се одржати у поподневним часовима.

Претходна седница одржана је 20. априла и на њој је Србију представљао министар спољних послова Никола Селаковић.

На тој седници Селаковић је истакао да је ситуација у јужној српској покрајини далеко од нормалне и стабилне и да Срби и други неалбанци живе у стању страха и неизвесности, као и да је присуство Унмика у несмањеном капацитету кључно за стабилност и мир.

Додао је и да правосуђе на КиМ поступа по тајним оптужницама, супротно свим међународним стандардима, те да данас, уколико сте Србин, "можете бити осуђени на вишегодишњу казну затвора на бази непроверених или контрадикторних изјава сведока". 

Рекао је да у Приштини не постоји политичка воља за конструктивним решавањем проблема и да одбијањем да се формира договорена Заједница српских општина, косовске власти подстичу одлазак Срба и других неалбанаца.

Министарка спољних послова привремених институција у Приштини Доника Гервала Шварц оптужила је тада Србију и Русију да представљају највећу претњу миру у региону.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво