Читај ми!

Одбор за културу и информисање није одржан, Ћута поцепао "Информер"

Седница Одбора за културу и информисање Скупштине Србије, коју је за данас заказао председник тог одбора Синиша Ковачевић са предлогом да се разговара о начину на који је сачињен и објављен интервју у "Информеру" са силоватељем Игором Милошевићем, није одржана јер чланови нису подржали предлог дневног реда. Током гласања о дневном реду, заменик председника посланичке групе "Морамо – Заједно" Александар Јовановић Ћута поцепао је примерак "Информера".

Од 16 присутних посланика, седам је гласало за дневни ред, а девет их је било против.

Иако седница Одбора за културу и информисање није одржана, полемике је било током расправе о дневном реду, а први је негодовао посланик СНС-а Небојша Бакарец.

"Када сазивате седницу било ког одбора, морате имати предлог акта. Седницу сте, по мени, сазвали на некоректан начин. Нисте консултовали никога из већине и констатујем да је срамота да сте сазвали седницу са оваквим дневним редом", рекао је Бакарец и оценио да је Ковачевић покушао да приватизује Одбор за културу, да уређује медије и иде у "лов на вештице".

Он је одбацио Ковачевићеве тврдње током једне емисије да је "текст у Информеру пустио Вучић у медије да би прикрио неуспех у УН".

Током обраћања Бакареца, Александар Јовановић Ћута је устао са места и поцепао примерак Информера, називајући тај лист "ђубретом".

Посланица Српске напредне странке Наташа Јовановић, алудирајући на цепање дневног листа Информер, рекла је да би требало спречити "овакве неуспеле драмске сцене" и поручила да посланици морају своје понашање да уподобе са Пословником.

"Никада се у Србији није десило да главног и одговорног уредника једног листа који је хтео српску јавност да упозна са једним случајем ударе по глави, а после су га поливали водом. Нису му дали да дође до места где води и уређује уважени и цењели лист. То ме подсећа на време када су неистомишљеници затварани на Голи оток. Да постоји Голи оток, ви бисте и Вучићевића и Бакареца и мене послали на Голи оток...", рекла је Јовановићева.

Посланица ДС-а Татјана Манојловић захвалила је председнику Одбора што је, како је рекла, схватио важност теме и заказао седницу одбора.

Лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић позитивно је оценио дневни ред одбора, рекавши да је то одличан пример како треба да ради Народна скупштина.

"Кроз саму расправу имаћете прилику да истакнете све што сте рекли. Нико вас не спречава да хвалите Инфомер, да кажете да је Драган Ј. Вучићевић савршен новинар, да је интервју био права ствар. Не видим шта је спорно да се одржи седница", рекао је Обрадовић.

Ковачевић је уочи гласања о дневном реду истакао да се не ради о томе што је објављен интервју, наводећи да су новинари интервјуисали и диктаторе и масовне силоватеље, али да то захтева новинарског мајстора.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво