Читај ми!

Вучић: Ово је била недеља сусрета с пријатељима Србије

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму видео с најважнијим догађајима и састанцима протекле седмице и оценио да је то била недеља сусрета с пријатељима Србије.

"Ако се изузму редовне политичке активности са уобичајеном агендом и састанцима, ова недеља је за Србију била изузетно добра", истакао је Александар Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Навео је да је примио акредитиве нових амбасадора Аустрије, Немачке, Кувајта и Белгије, који су потврдили спремност да заједно са нама раде на јачању свеукупних односа. 

Председник је у опису видеа написао да је, светски позната компанија "Грундфос" проширила  своје капацитете у нашој земљи, да су се представници француског пословног удружења МЕДЕФ упознали са потенцијалима за инвестирање у Србији и ширење своје пословне мреже.

Навео је и да је о економији и јачању привредне сарадње, поготово у области енергетике, разговарао и са државном секретарком Министарства за економске послове и климатску акцију СР Немачке Франциском Брантнер.

Вучић је додао да је ово била и недеља сусрета са пријатељима наше Србије.

"На пријему поводом Националног дана НР Кине, још једном сам захвалио кинеским пријатељима на подршци и поштовању које показују према нашој земљи, а на састанку са премијером Грчке Мицотакисом, разговарао сам о томе како да се заједничким снагама изборимо са енергетском кризом", пише Вучић.

Истиче и присуство на пуштању у рад гасног интерконектора Бугарска-Грчка с пријатељима Србије, и да су том приликом у Софији имали и одличне разговоре са осталим учесницима.

"Србија наставља на свим пољима да се бори како би обезбедила сигурно снабдевање енергентима и за грађане и за привреду.

Све у свему, као што рекох, добра недеља за Србију. Идемо даље, предаја никада није била опција", навео је Вучић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво