Читај ми!

Браш: Сви амбасадори били разочарани Вучићем; Брнабић: Та изјава показатељ да се Србија променила

Бивша отправница послова у америчкој амбасади у Београду од 2007. до 2010. године Џенифер Браш рекла је да ЕУ не тражи много и од Србије није много добила, укључујући и признање одговорности за ратове деведесетих, као и да су сви амбасадори били разичарани Вучићем. Поводом тих навода реаговала је премијерка Ана Бранбић која каже да је прошло време када су амбасадори једини морали да буду задовољни председником и Владом Србије.

Џенифер Браш, бивша заменица шефа мисије и отправница послова у америчкој амбасади у Београду у периоду од 2007. до 2010, године рекла је за Глас Америке da Европска унија не тражи много и није добила много од Србије, укључујући и признање одговорности за ратове деведесетих.

Каже да у процесу приступања Србије Унији, проблем није само став Београда о Русији, или питање Косова, већ и стање демократије.

"Смењивали су се амбасадори који су покушавали да разговарају са Вучићем и покушавали да га подстакну да буде буде трансформативни лидер који би направио отклон од 90-тих и Србију трансформисао у конструктивног и продуктивног члана Европске уније и либералног светског поретка. И сви су били разочарани", рекла је Џенифер Браш.  

Реагујући на изјаве Џенифер Браш, премијерка Ана Брнабић каже да је прошло време када су амбасадори једини морали да буду задовољни председником и Владом Србије. 

Изјава Џенифер Браш још један је показатељ колико се Србија променила, написала је Брнабићева на Твитеру.

"Отправница послова из времена када су амбасадори једини морали да буду задовољни председником и Владом. Народ - мање битно. Још један показатељ колико се Србија променила", навела је Брнабић поводом изјаве Брашове која је, између осталог, рекла да "ЕУ не тражи много и од Србије није много добила, укључујући и признање одговорности за ратове деведесетих".

Поводом навода бивше отправнице послова у амбасади САД Џенифер Браш, министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да су Срби задовољни председником Александром Вучићем, амбасадори разочарани и да тако треба да остане.

"Џенифер Браш је рекла велику истину, сви амерички амбасадори су били и јесу незадовољни Вучићем. Као што су амбасадори били задовољни свим Вучићевим претходницима, тако су били незадовољни Вучићем", навео је Вулин у саопштењу.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво