Читај ми!

ССП усвојила иницијативу о КиМ, предлажу је у уторак

Странка слободе и правде је на седници Председништва усвојила иницијативу о формирању посебне комисије у Скупштини по питању Косова и Метохије, коју ће у уторак изнети и предложити посланичка група Уједињени, међу којима је и ССП.

Како је медијима пренео председник ССП-а Драган Ђилас, у иницијативи се предлажу два принципа – поштовање Устава и Резолуције 1244 Савета безбедности, као и спремност Србије да са властима у Приштини разговара о свим проблемима, осим о признању Косова.

"То је иницијатива да се у скупштини формира посебна комисија коју би чинили представници свих посланичких група, али би у ту комисију били позвани и представници САНУ, универзитета у Србији као и представници СПЦ, невладиног сектора", рекао је Ђилас.

Он је навео да је ССП за то да се направи национални консензус, те да сви стану иза заједничког текста који би усвојио парламент на предлог комисије, а који би, каже, показао ставове већине који живе у Србији.

Ти ставови су, рекао је Ђилас, смањење поделе у друштву и смањење коришћења теме КиМ за стицање политичких поена.

Додао је да би иницијативу могле да подрже све странке у парламенту.

"А онда из тог документа можемо да разговарамо о начину како се воде ти преговори, шта ће бити наши конкретни предлози. Дошао је крајњи моменат да омогућимо људима српске националности да остану да живе на КиМ и да имају нормалан живот, то је најважније", рекао је Ђилас.

На питање шта очекује да се чује у уторак, на посебној седници парламента о КиМ, Ђилас је рекао да би волео да та седница парламента не служи за "бусање у груди" и доказивање ко је већи патриота.

Одговарајући на питање о Европрајду, рекао је да свако има право да се на улицама кроз миран протест бори за своја права, те да око тога не може да постоји никаква полемика у друштву.

Иначе, од данас је члан ССП-а прослављени кошаркаш Мирослав Мића Берић, који је рекао да "сад није паметно давати подршку ССП-у, поготово Ђиласу, који је годинама нападан", али да је он, каже, "свесно ушао у то и без икаквих притисака".

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво