Читај ми!

Посланици групе Морамо – Заједно са шефом мисије Савета Европе

Посланици посланичке групе Морамо – Заједно разговарали су у Скупштини Србије са шефом мисије Савета Европе у Београду Тобијасом Флесенкемпером о сарадњи и помоћи те институције у процесу европских интеграција. Покренута је и тема слободе медија и истакнуто да би медијску писменост требало интегрисати у систем образовања.

Тобијас Флесенкемпер је упознао Небојшу Зеленовића, шефа посланичке групе Морамо-Заједно и Данијелу Несторовић, чланицу Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу са низом примера и пројеката кроз које је могуће остварити сарадњу и комуникацију са Саветом Европе о свим значајним друштвеним темама, саопштила је странка Заједно.

Позвао је на интензивну сарадњу са комитетима, али и појединачним европарламентарцима, те посебно нагласио значај учешћа у парламентарним делегацијама.

Покренута је и тема слободе медија и истакнуто да би медијску писменост требало интегрисати у систем образовања.

То је, како је оцењено у саопштењу, неопходно како би имали медијски писмене грађане који ће умети сами да препозају истините од лажних вести и да не би, додаје странка Заједно, дошли у ситуацију у којој се данас налазимо, да постоји проблем приликом додељивања дозвола за националну фреквенцију.

"Слобода медија је од кључног значаја за развој демократског друштва. У нашој земљи грађани су често у немогућности да чују друго мишљење на телевизијама са националним фреквенцијама", наводи се у саопштењу.

Састанку је присуствовала и заменица шефа мисије Савета Европе Нада Ћук.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво