Читај ми!

Вучић са Пичом: Опредељени смо за интензивирање српско-британске сарадње

Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства за Западни Балкан сер Стјуартом Пичом, са којим је разговарао о актуелним светским и регионалним темама, попут дијалога Београда и Приштине, као и о унапређењу билатералних односа Србије и Уједињеног Краљевства.

Подсећајући на то да се ове године навршава 185 година од успостављања дипломатских односа Србије и Уједињеног Краљевства, председник Вучић је истакао да је наша земља опредељена за интензивирање српско-британске сарадње, посебно економске, у којој има много неискоришћених могућности. 

Такође, захвалио је Влади УК на финансијској помоћ коју пружа кроз Фонд за добру управу, фокусиранy на подршку реформама у домену владавине права и привредног развоја. 

Специјални изасланик Пич је, говорећи о актуелној енергетској кризи, као последици рата у Украјини, рекао да је УК спремно за сарадњу са Србијом у области енергетске безбедности и њеном унапређењу, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Вучић је још једном нагласио да Србија инсистира на очувању мира, пуне стабилности и сигурности, посебно за Србе на КиМ, те да улаже велике напоре за постизање одрживог договора кроз дијалог и компромис, без наметнутих решења.

Специјални изасланик Пич је захвалио председнику Вучићу на посвећености дијалогу Београда и Приштине.

Он је, у име Владе УК, подржао европске аспирације Србије, нагласивши да је неопходно даље унапређење људских права и рад на реформама у различитим областима.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво