Читај ми!

Одборници четири општине са севера КиМ и представници Српске листе о потезима Приштине

У току је заједничка седница одборника и градоначелника општина Северне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана на којој разматрају политичко-безбедносно стање услед најаве мера Приштине у вези са српским личним картама и регистарским ознакама. У покушају да се нађе компромисно решење, у Приштини бораве амерички и европски изасланици Габријел Ескобар и Мирослав Лајчак.

Седници у Звечану поред одборника присуствују и посланици Српске листе, представници Универзитета, Клиничко болничког центра у Северној Митровици и других институција.

На крају седнице биће донети закључци.

Представници Српске листе су пре два дана најавили да ће напустити косовске институције уколико не дође до компромиса.

Лајчак и Ескобар у 14 сати требало би да се састану са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, док ће од 15 часова разговарати са премијером Аљбином Куртијем.

Касније током дана имаће састанак са опозицијом а сутра са представницима Срба. После тога, требало би да крену за Београд.

На северу је мирно, али патролирање војника Кфора и полиције у блиндираним возилима указује да ситуација није свакодневна и да има страха од пораста тензија каквих је било крајем прошлог и почетком овог месеца.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво