Читај ми!

Борељ: Нисмо постигли договор, али настављамо разговоре

Високи представник за спољне послове ЕУ Жозеп Борељ рекао је да је тема састанка представника Београда и Приштине у Бриселу била о "одговорности оба лидера", као и да није био у питању нормалан састанак. Истакао је да на данашњем састанку није постигнут договор.

Борељ је додао да је Вучићу и Куртију рекао да је реч о састанку руковођења кризним ситуацијама и да су обојица разумели да не постоји алтернатива дијалогу, пренео је Ројтерс.

Истакао је да на данашњем састанку нису постигли договор, али да "то није крај приче", као и да ће се разговори наставити наредних дана. 

"Нажалост, још нисмо постигли споразум, али то није крај приче. Оба лидера су се сагласила да процес треба да се настави и да ће се разговори наставити наредних дана", рекао је Борељ.

Поручио је да се не предаје и да "има још времена до 1. септембра". 

"Видели смо тензије око таблица, докумената. Не желимо да видимо тензије у наредном периоду и стране ће бити одговорне за евентуалну ескалацију", навео је Борељ.

Током поподнева, директор Канцеларије за Ким Петар Петковић рекао је да ће се председник Србије обратити јавности сутра, а да данас неће бити обраћања делегације Београда у Бриселу. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво