Читај ми!

Званичници Српске листе осудили изјаве Ђељаља Свечље

Председник Српске листе Горан Ракић и председници више српских општина на KиМ оценили су да последње изјаве министра унутрашњих послова у Приштини Ђељаља Свечље представљају "лажну бригу о Србима, али и о Албанцима, Бошњацима, Горанцима, Ромима", поручивши му да његови ставови "делују жалосно у сусрету са реалношћу која постоји на терену".

"То што је за вас сваки Србин криминалац а север ‘Ел Дорадо', јасно говори да сте испуњени мржњом и жељом да север претворите у место сукоба. То вам неће поћи за руком јер то неће дозволити ни Срби а ни Албанци, јер неће пристати да страдају како би ви стицали јефтине политичке поене", поручио је Ракић Свечљи преко саопштења за јавност. 

Он сматра да Свечља настоји да скрене пажњу јавности са неиспуњених обећања које је његова странка давала у кампањи, и да се то "обија по правилу преко леђа српског народа", па је "зато у претходном периоду дао сијасет изјава у којима без иједног доказа напада потпредседника Српске листе Милана Радоичића, државу Србију и председника Александра Вучића".

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић упозорила је да "Срби на Kосову и Метохији са страхом примају изјаве албанских политичких лидера који се налазе на челу институција, и нескривено пропагирају антисрпско расположење".

"Да није жалосно, било би смешно да министар полиције Свечља говори о борби за законитост, а да при том није дао ниједан одговор када ће одговорни за десетине напада на Србе бити приведени пред лице правде, и да ли је законит био упад у нашу општину без судског налога јануара ове године", навела је Шубрићева у свом саопштењу.

Председник општине Северна Митровица Милан Радојевић указао је да Свечља својим деловањем и одлуком да слањем албанских специјалаца изазива немире на северу, под велом тобож борбе против криминала, жели да спаси своју политичку странку од суда јавности којој су у кампањи обећавали куле и градове, а уместо тога им донели сиромаштво, обезвређене зараде, инфлацију од рекордних 15 одсто, и прегршт неиспуњених обећања.

"Срби знају врло добро да су сви напади на потпредседника Радоичића плод потребе да се ослабе Срби на Kосову и Метохији и покори север, али Свечља и остали у Приштини морају знати да је резултат управо супротан. Да сваки напад на господина Радоичића је доказ исправности његових поступака и оправданост страхова грађана од неодговорних представника Приштине", навео је Радојевић.

Сличне ставове да Свечља или било ко из Приштине, лицемерно и цинично говоре обесправљеном српском народу о владавини права, оном истом народу који до данас није дочекао да се одговорни за нападе на њега и Српску православну цркву казне, изнели су и председници општина Ново Брдо, Ранилуг, Штрпце, Зубин Поток.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво