Читај ми!

Петковић: Росу ухапсиле Дејана Спахића и отели санитетско возило

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да су на северу КиМ припадници Росу зауставили санитетско возило које су заједно са возачем Дејаном Спахићем одвели у непознатом правцу.

О овом, како каже, скандалозном догађају, Петковић је обавестио високог представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Петковић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да се инцидент догодио око 14 сати на путу Лепосавић-Косовска Митровица код Грабовца и најавио да ће због тога бити поднета кривична пријава против Аљбина Куртија који је наставио да терорише српски народ на Косову и Метохији и који је директно наредио ову акцију.

Како је рекао Петковић дан након умиривања тензија на северу КиМ Курти креће са новим, најтежим провакацијама.

"Четири полицајца Росу до зуба наоружаних, маскирани су киднаповали Дејана, а један припадник Росу је сео за волан сантитетског возила и сви су отишли у непознатом правцу ка југу", рекао је Петковић.

Према његовим речима, Дејан Спахић превозио је инфузиони раствор из Лепосавић ка Дому здравља Косовска Митровица када му је возило Росу код места Грабовац препречило пут.

Спахића су ухапсили, а возило одвезли даље на југ.

Петковић каже да је циљ напада био да се заплени инфузиони материјал и наводи да Приштина забрањује довоз наших лекова у болнице на КиМ више од годину дана а да су залихе лекова све мање.

"Пет пута сам тражио у Бриселу да се реши питање лекова. Ван сваке праксе, Приштина зауставља довоз лекова, а и ово што имамо отима и хапсе возаче.

Поручују Србима да не могу да се лече и да им тамо нема живота", истикао је Петковић.

Како каже Петковић, Срби на КиМ су узнемирени и бесни јер је такво понашање Куртија и Албанаца без преседана.

"Ако сада не реагује Квинта и КФОР има ко ће да заштити и сачува наше људи, јер овакво понашање у 21. веку у сред Европе је апсолутно неприхватљиво. Инфузиони раствори су сада мета Аљбина Куртија и неко треба да га унормали. Њему не може да се верује то смо видели јуче, а потвтђено нам је и данас", поручио је Петковић.

"Аљбин Курти удара и на наше болеснике, пацијенте који у тешком стању и који чекају на ове лекове и инфузиони материјал. После удара на таблице и личне карте, сада на ред долазе и здравствене институције", рекао је Петковић.

Он је додао да је српски народ изузетно и узнемирен јер нико не зна шта је следећи потез Куртија и да је о овом догађају обавестио и Мирослава Лајчака.

Полиција у Приштини: Сумња у шверц лекова, о ухапшеном возачу ништа

Полиција у Приштини саопштила је да су припадници њене граничне јединице у селу Рударе код Звечана зауставиле возило којим је управљао Д.С. и да су приликом провере возила затекле пакете медицинских производа са српским заставама.

"Возач возила није поседовао документацију о пореклу лекова, па постоји основана сумња да су они илегално ушли на територију Косова, односно да су прокријумчарени ради избегавања царине", навела је полиција.

О случају је обавештен тужилац Основног тужилаштва Митровица и случај у координацији са њим води полиција.

У саопштењу се међутим не наводи шта је са возачем Д.С.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво